EN RO

Szintszabályozók

A vízszabályozást többféle módon lehet megoldani: orsó vezérelte csatorna zsilipekkel, billenő gátakkal, rakatolható gátakkal és automata rendszerekkel, amelyek nem igényelnek emberi beavatkozást.

Billenőgátak
KKS
1000×600 – 2000×1300

A KKS egy billenőgát típus rozsdamen-es acélból. Manuálisan vagy elektromosan működtetett változata lehet. 2000 mm szélességig és 1300 mm oldalkeret magasságig. A KKS billenőgátak láncvezéreltek. A nagyobb méreteket fogaskerék működteti. Ez utóbbi igazítható és könnyen kicserélhető. A gát egy beton vagy fa szerkezetbe épített és mind szennyvíz, mind esővíz szerkezeteknél alkalmazható. 2000×1300 mm-ig a KKS egy moduláris rendszer, de igény esetén más méretekben is elérhetőek.

Billenőgátak
KKS PE
1000×600 – 2000×1200

A KKS PE-k költséghatékony vízszintszabályozó megoldások. A HDPE oldalkeret fogazott kialakítású, amely a rozsdamentes acélból készült billenőtányért fogja össze. Ezek a billenőgátak 2000 mm maximális szélességig elérhetőek, manuálisan vagy elektromosan lehet működtetni.

A KKS PE is moduláris szerkezetű. Folyással szembeni és megegyező oldalra is helyezhető.

Billenőgátak
KSK

A KSK egy billenőgát rozsdamentes acélból. Ezt a billenőgátat kézi vagy elektromos hajtással lehet működtetni. A KSK billenőgát lehet láncvezérelt egy kábellel vagy rögzített csatlakozó rudakkal. A gátat betonszerkezetbe kell építeni, amely sima betonfal oldalkeretként funkcionál. Eső és felszíni víz szerkezeteknél használható.

Rakatolható gátak
KSOS
500×400 – 1200×1350

A KSOS alakítható gátak nagyon egyszerű, mégis hatékony módjai a víz szabályozásának. Alapvetően egy alumínium keretből állnak HDPE sínekkel, amelyek különböző magasságú alumínium pallókat tartanak, amelyeket igény szerint lehet magasítani. A vízszint 50 mm-es lépésenként szabályozható. A nem használt alumínium gerendák a túlfolyó tetején tárolhatóak.

A felső keretrész lezárható, így elkerülhető az alumínium táblák illetéktelen elmozdítása.

Automata szintszabályozók
KDS

A KDS-t arra tervezték, hogy fenntartsa a szintkülönbséget a felső és az alsó vízszint között. A KWT úszó gát magában foglal egy lebegő kamrát, amely biztosítja a szintkülönbséget a felső és az alsó szint között. A különbséget a felhasználó állítja be, a maximum akár 1000 mm is lehet.

A gát szintje a megadott magasságon marad, amikor a vízszintek megfelelően vannak beállítva:

  1. A vízszint az alsó tározóban csökken, így az úszó is süllyed, több vizet átengedve.
  2. A szintkülönbség megemelkedik a felső szintben történt növekedés miatt, a KDS lehetővé teszi, hogy a víz átfolyjon. A KDS mindig visszatér az egyensúlyi állapotába mivel a víz vagy kifolyik, vagy feltöltődik. Ez biztosítja azt, hogy a beállított szintkülönbség fennmarad a felső és alsó részek között.

Részletek lásd KWT szintszabályozók »