Csapadékvíz kezelés

Világunk egyik jelenlegi nagy kihívása az üvegházhatás fokozódása miatt kialakult szélsőséges időjárás-változás. Ez Magyarországon a csapadék intenzitás azon módjában mutatkozik meg, hogy vannak időszakok, amikor hónapokig nem látunk esőt, ezzel szemben pedig vannak időszakok, amikor nagyon rövid idő alatt érkezik akár több hónapnak megfelelő mennyiségű csapadék. A statisztikák is azt mutatják, hogy a korábban meghatározott 100 éves intenzitásnak megfelelő csapadék manapság évente akár 4-5-szőr is előfordulhat Magyarország bármely területén. Így az esővizek elvezetése, gyűjtése és azok kezelése a környezetünk védelmében komoly kihívások elé állítja hazánkat.
Ezen okok miatt a nemzetközi és hazai szakemberek folyamatosan keresik azokat a modernebb és hatékonyabb megoldásokat, amelyekben cégünk úgyszintén vezető szerepet vállal a technológiái és termékei révén.

Zsiliptolózárak, csatornazsilipek, csővégcsappantyúk, amelyek főleg a vízrendezés és szabályozás területének elengedhetetlen részei. Alkalmazhatóak főként az árvízvédelmi beruházásoknál, de a tavak, tározók és öntözőcsatornák szabályozásánál úgy szintén.
A csapadékvíz-gyűjtéshez ajánlott megoldás lakott területeken a pontszerű összefolyók és vonalas folyókák, amelyek által összegyűjtött vizet a szennyezéstől függően igény esetén iszap és olajleválasztó berendezésekben tudunk az előírt minőségre tisztítani.
Ezen termékeket tudjuk biztosítani részben nagy múltú európai gyártoktól történő beszállítással és azok támogatása mellett, vagy saját fejlesztésű termékeinket a hazai gyártásból adódóan.