EN RO

Büntetés végrehajtási intézetek átemelőinek védelme WAPPrito® berendezéssel

2020. február 25.

A szennyvízaprító berendezések fejlesztése alapvetően a fegyházak szennyvizeit átemelő szivattyú állomások védelmében indult el, pár évtizeddel ezelőtt. Az ezekben az intézményekben kialakuló egyedi lebegőanyag terhelésű szennyvíz-minőség robosztus, hosszú távon is megbízható műszaki megoldás kidolgozását tette szükségessé, melyre a szakma egy alacsony fordulatszámon és nagy nyomatékon működő szennyvíz aprító berendezéssel válaszolt. Egyetlen hazai gyártmányként a WAPPrito® termékcsalád nagy hatékonysággal képes ellátni nemcsak a fegyházakból származó szennyvizek hatékony aprítását, de a modern kor felhasználói szokásaival párhuzamosan megváltozott minőségű lakossági szennyvizek aprítását is.

A hazai fejlesztésű és gyártású berendezéscsalád megfelelő minőségét mi sem igazolhatja jobban, mint a gyakorlati tapasztalat. Egy közel 1500 fogvatartottal működő büntetésvégrehajtási intézmény kommunális szennyvizeit a városi hálózatra emelő szennyvíz-átemelő telep szivattyúinak védelmét 2017. tavasza óta látja el a WAPPrito 35-150 (IC) típusú szennyvíz aprító berendezésünk. A rendkívül nagy és változatos lebegőanyag terhelést, évi egyszeri alkalommal történő tervszerű karbantartásnak hála, megbízhatóan kezeli. A 2,2 kW-os IP68 védettségű motor rendkívüli üzemállapotok esetén, víz alá kerülve is megbízhatóan működik. Bár plusz villamos fogyasztóként azt gondolhatnánk, hogy az aprító beépítésével nőhet az átemelő összenergia felhasználása, a tapasztalat mégis azt mutatja, hogy az ultrahangos szintvezérlés, illetve a szivattyúk dugulásmentes, egyidejű üzemének elmaradása éppen, hogy a felhasznált energiamennyiség csökkenését eredményezi.

Reméljük, hogy a WAPPrito® aprító család alkalmazásával még sok éven keresztül sikerül óvni az átemelők biztonságos működését!