EN RO

A WAPPrító egyre fontosabbá válik a kommunális szennyvízkezelésben

2020. április 28.

A bonyhádi szennyvízelvezetési agglomeráció kakasdi átemelőjének üzemeltetője hosszú ideje szembesült az átemelőben feltorlódott szálasanyagok és egyéb csatornaidegen anyagok miatti szivattyúdugulásokkal. Ez folyamatos fennakadást és hibaelhárítást vont maga után. A kakasdi szennyvízátemelő fejlesztését és felújítását a bonyhádi szennyvízelvezetési agglomeráció komplex fejlesztésének keretében kezdték meg.

A kakasdi átemelő előtti fordítóaknába egy szennyvízaprítót terveztek beépíteni a bonyhádi szennyvíztisztítóra bekötött hosszú nyomóvezeték és az átemelő szivattyúk dugulásainak megszüntetése érdekében. A kivitelező Alisca Bau Építőipari Zrt., a megrendelővel egyetértésben, a WAPPtech saját fejlesztésű és hazai gyártású WAPPrító berendezését választotta.

Az általunk szállított és telepített WAPPrító 75 m3/h maximális hidraulikai teljesítményű. A kéttengelyes, összesen 36 db, nagy keménységű edzett acélötvözetű késes gép aprítási finomsága 8-10 mm. A berendezés saját belső szerelőajtós vezérlőszekrénnyel, üzem- és hibajeleket biztosít, automata visszaforgatási funkcióval, és túlfeszültség levezetéssel rendelkezik.