EN RO

Működő rendszerbe építettük be az új csigaprést

2020. július 22.

Cégünk leszállította és beépítette Bodajk szennyvíztisztító telepén az új csigaprést, amely egy közel 30 éves szalagszűrő prést vált le az iszapvíztelenítési fázisban. A prés életkora és technológiája miatt nem teljesítette a mai környezetvédelmi és energetikai elvárásokat. Az üzemeltető Fejérvíz Zrt. és az érintett tulajdonos önkormányzatok közösen, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett egyedi támogatási program keretében bonyolítják le a technológiai berendezés cseréjét.

Az új csigaprés egyrészt modern technológia a szennyvíziszap kezelésében, másrészt az új berendezés üzemeltetése és fenntartása energiafelhasználásban is töredéke lesz a régihez képest. A csigaprés rendszerbe illesztésében kihívást jelentett, hogy a meglévő régi iszapszivattyút és polimer előkészítő rendszert kellett felhasználnunk: külön tervezést és fejlesztést igényelt a régi elemek beillesztése a modern irányítástechnikába.

Az új csigaprés telepítése során az üzemeltető Fejérvíz elbontotta a régi berendezést, valamint elvégezte a régi elemek villamos szakirányú munkáit. Cégünk a gép szállítását követően elvégezte a gépészeti telepítést, az irányítástechnikai integrációt.

Video a berendezés telepítéséről.