Működő rendszerbe építettük be az új csigaprést

2020-07-22

Új csigaprés telepítése a bodajki szennyvíztelepenCégünk leszállította és beépítette Bodajk szennyvíztisztító telepén az új csigaprést, amely egy közel 30 éves szalagszűrő prést vált le az iszapvíztelenítési fázisban. A prés életkora és technológiája miatt nem teljesítette a mai környezetvédelmi és energetikai elvárásokat. Az üzemeltető Fejérvíz Zrt. és az érintett tulajdonos önkormányzatok közösen, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett egyedi támogatási program keretében bonyolítják le a technológiai berendezés cseréjét.

Az új csigaprés egyrészt modern technológia a szennyvíziszap kezelésében, másrészt az új berendezés üzemeltetése és fenntartása energiafelhasználásban is töredéke lesz a régihez képest. A csigaprés rendszerbe illesztésében kihívást jelentett, hogy a meglévő régi iszapszivattyút és polimer előkészítő rendszert kellett felhasználnunk: külön tervezést és fejlesztést igényelt a régi elemek beillesztése a modern irányítástechnikába.

Az új csigaprés telepítése során az üzemeltető Fejérvíz elbontotta a régi berendezést, valamint elvégezte a régi elemek villamos szakirányú munkáit. Cégünk a gép szállítását követően elvégezte a gépészeti telepítést, az irányítástechnikai integrációt.

Video a berendezés telepítéséről.

Új csigaprés telepítése a bodajki szennyvíztelepen Új csigaprés telepítése a bodajki szennyvíztelepen