EN RO

40 mikron alatti finomszűrésű mikro-dobszűrőket szállítottunk

2020. május 12.

A tiszamenti kistelepülés, Egyek kommunális szennyvíztisztítójának és csatornahálózatának fejlesztésére kiírt projektben cégünk technológiai gépbeszállítóként vesz részt. A pályázat és egyben a projekt célja, hogy a csatornahálózat és szennyvíztisztító telep megfeleljenek a hatályos hazai és EU-s szennyvíztisztítási és környezetvédelmi normáknak.

A hatóságok által előírt szigorú elfolyó tisztított víz határértékek teljesítése érdekében cégünktől 4FBB mikro-dobszűrő berendezések szállítását rendelték meg. A telep fejlesztésekor a magas színvonal mellett a maximális biztonság és a folyamatos üzem biztosítása érdekében az új szennyvíztisztítóba párhuzamosan két gépet építenek be, amelyikből az egyik tartalék berendezés.

A mikro-dobszűrő a tisztított szennyvíz vonalára beépített berendezés, mely nagyon szigorú befogadói határérték esetén 40 mikron alatti finomszűréssel segít megfogni a tisztított szennyvíz finom lebegő anyagait, ezáltal közreműködik a KOI, BOI és az összes foszforkoncentráció csökkentésében.

A mikro-dobszűrők hidraulikai teljesítménye 35 l/s, maximális LA terhelése 40 mg/l lebegőanyaggal terhelt vízáram. A szűrőfelületet mosóvíz szivattyú tisztítja, a szűrlet iszap elvezetése szivattyúval történik. A szűrőket saját PLC vezérlőszekrény irányítja, a szabályozást vízszint érzékelő végzi.

A megrendelt mikro-dobszűrőket határidőre leszállítottuk és beüzemeltük.