EN RO

Újabb szennyvízelvezetési és -kezelési KEHOP pályázatban veszünk részt

2020. május 5.

Egy tiszamenti kistelepülés, Egyek kommunális szennyvíztisztítója a környék még további három településének csatornahálózatából fogadja a szennyvízeket. A szennyvízelvezetési agglomerációban a települések csatornahálózata jelenleg nem teljes körű, egyeseken részben, másokon egyáltalán nincs csatornarendszer, így nem teljeskörűen megoldott a szennyvíz elvezetése és kezelése sem. A jelenlegi telep már maximális kapacitással működik, technológiája csak részben teljesíti a korszerű környezetvédelmi követelményeket.

A települések önkormányzatai, konzorciumban a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft-vel, KEHOP rendszerben támogatott pályázatot írtak ki az agglomeráció szennyvízkezelésének és csatornahálózatának fejlesztésére.

A pályázat és egyben a projekt célja az érintett településeken az, hogy a szennyvízcsatorna-hálózat és szennyvíztisztító telep megfeleljenek a hatályos hazai és EU-s normáknak. Fontos szempont továbbá az egészséges, tiszta települések kialakítása, az emberi egészség védelme, a lakosok életminőségének javítása és a környezetvédelem.

A WAPPtech Kft. a fejlesztéssel érintett szennyvíztisztító telep gépészeti korszerűsítésében technológiai gépszállítóként kapott szerepet a projekt kivitelezőivel, a Hydroexport-Keviép Kft.-vel együttműködve.