EN RO

Béb szennyvízkezelő üzeme bővítést igényel

2020. május 26.

A Bakony lábánál fekvő egyik kisebb, 7 településből álló szennyvíz-agglomeráció szennyvizét a Béb településen működő szennyvíztisztító telep fogadja és kezeli. Napjainkra az agglomerációba további két települést szeretnének becsatlakoztatni, új csatornarendszer kialakításával, amelyhez következménye, hogy elengedhetetlenül szükséges a jelenlegi szennyvízkezelés hidraulikai és biológiai kapacitásának bővítése.

A szennyvíztisztítótelep jelenleg a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően működik, azaz a napi 635 m3 mennyiségű szennyvízben lévő szerves anyagot, nitrogénformákat és foszfor vegyületeket alapvetően biológiai úton határértékre távolítja el. A foszfor hatékonyabb eltávolítása vegyszeradagolással, kémiai úton történik.

Az Önkormányzatok számára a szennyvíztisztítás korszerűsítése és fejlesztése fontos a további településfejlesztések megvalósításához, a felzárkózáshoz. A szakszerű tisztítás révén csökken a környezetterhelés és egészségesebbé válik a lakókörnyezet. A KEHOP támogatási rendszer keretében megvalósítandó projektben cégünk beszállítóként vesz részt.