Béb szennyvízkezelő üzeme bővítést igényel

2020-05-26

Finnchain láncos kotró szállítása Béb szennyvízkezelő üzemébeA Bakony lábánál fekvő egyik kisebb, 7 településből álló szennyvíz-agglomeráció szennyvizét a Béb településen működő szennyvíztisztító telep fogadja és kezeli. Napjainkra az agglomerációba további két települést szeretnének becsatlakoztatni, új csatornarendszer kialakításával, amelyhez következménye, hogy elengedhetetlenül szükséges a jelenlegi szennyvízkezelés hidraulikai és biológiai kapacitásának bővítése.

A szennyvíztisztítótelep jelenleg a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően működik, azaz a napi 635 m3 mennyiségű szennyvízben lévő szerves anyagot, nitrogénformákat és foszfor vegyületeket alapvetően biológiai úton határértékre távolítja el. A foszfor hatékonyabb eltávolítása vegyszeradagolással, kémiai úton történik.

Az Önkormányzatok számára a szennyvíztisztítás korszerűsítése és fejlesztése fontos a további településfejlesztések megvalósításához, a felzárkózáshoz. A szakszerű tisztítás révén csökken a környezetterhelés és egészségesebbé válik a lakókörnyezet. A KEHOP támogatási rendszer keretében megvalósítandó projektben cégünk beszállítóként vesz részt.

Finnchain láncos kotró szállítása Béb szennyvízkezelő üzemébe Finnchain láncos kotró szállítása Béb szennyvízkezelő üzemébe Finnchain láncos kotró szállítása Béb szennyvízkezelő üzemébe