EN RO

Modern Finnchain kotrót szállítunk a bébi szennyvíztelepre

2020. június 2.

Két további település becsatlakoztatása miatt, a jelenleg 7 településes szennyvíz-agglomerációt kiszolgáló bébi szennyvíztisztító kapacitásbővítést igényel. Cégünk műanyag láncos kotróberendezést, uszadék elvételi vályúkat és KWT gyártmányú zsilipeket is szállított a projektben. A fejlesztést a telep normál üzemű működése közben kell megvalósítani.

A szennyvízkezelő kapacitásbővítésével párhuzamosan technológiai fejlesztést is végrehajtanak a kivitelezők. A két, újonnan épített utóülepítő műtárgyba olyan kotróberendezést kerestek, amelyet hosszú időn keresztül, alacsony fenntartási költséggel tud az üzemeltető működtetni. Ezért esett a választás a cégünk által régóta forgalmazott Finnchain „A” típusú fenék és felületi kotró berendezésre.

A műanyag láncos kotró nagyon különleges, mert minden más láncos kotrótól eltérően nem fogaskerekes hajtása van, hanem hajtódobos. Ebből következik, hogy a műanyag lánc kopása lassabb, így, a lényegesen hosszabb élettartam mellett, jóval kedvezőbbé válik a fenntartás (alkatrész, karbantartási költségek). Ezt a kotrót Magyarországon számos nagyvárosi mellett, több kisebb telepen is üzembe helyeztük már. Az utóülepítő műtárgyakba saját gyártású KO36Ti anyagminőségű uszadék elvételi vályúkat is építettünk.