EN RO

A biológiai fúvókat is leszállítottuk a megújuló lakossági szennyvíztisztítónak

2020. április 14.

Cégünk, második ütemben leszállította és beüzemelte az eleveniszapos szennyvíztisztítási technológia levegő, illetve oldott oxigén igényének kielégítésére szolgáló Greatech biológiai fúvókat annak a nyugat-magyarországi szennyvíztisztítónak, amelynek megújításához szükséges kiviteli tervcsomagját is elkészítettük.

A kor követelményeinek, illetve az engedélyező hatóság előírásainak megfelelő technológiájú és kapacitású új biológiai tisztító műtárgy egy időben ciklizált levegőztetésű, totáloxidációs, eleveniszapos szennyvíztisztítási technológia, mechanikai előtisztítással, gravitációs iszapsűrítéssel és gépi iszapvíztelenítéssel.

A GREATECH forgódugattyús – Roots típusú – fúvók a biológiai eljárás során szükséges oldott oxigén beviteléért felelősek. A Greatech fúvók állandó nyomású nagytérfogat szállítására is alkalmas berendezések. Működésük a térfogat-kiszorítás elvén alapul, azaz az ovális házban két egymással szemben forgó háromszárnyas profilú forgódugattyú tolja át a levegőt a nagynyomású térbe. A térfogat kiszorítású GREATECH fúvó előnye, hogy a két forgódugattyú és a henger falai közötti távolságok minimálisak, nem érintkeznek egymással, így nincs szükség a berendezés kenésére. Ennek köszönhetően a kilépő levegő olajmentes, illetve abból adódóan, hogy a fúvó magasabb fordulatszámmal is képes üzemelni, biztosítja a nagyobb szállítási teljesítményt. A medencében lévő levegőztető elemek ún. buborék próbájával ellenőriztük a fúvók és a  légbeviteli rendszer megfelelő működését. A buborék próba sikeres volt.