A biológiai fúvókat is leszállítottuk a megújuló lakossági szennyvíztisztítónak

2020-04-14

Greatech fúvó beüzemelése kommuniális szennyvíztelepen

Cégünk, második ütemben leszállította és beüzemelte az eleveniszapos szennyvíztisztítási technológia levegő, illetve oldott oxigén igényének kielégítésére szolgáló Greatech biológiai fúvókat annak a nyugat-magyarországi szennyvíztisztítónak, amelynek megújításához szükséges kiviteli tervcsomagját is elkészítettük.

A kor követelményeinek, illetve az engedélyező hatóság előírásainak megfelelő technológiájú és kapacitású új biológiai tisztító műtárgy egy időben ciklizált levegőztetésű, totáloxidációs, eleveniszapos szennyvíztisztítási technológia, mechanikai előtisztítással, gravitációs iszapsűrítéssel és gépi iszapvíztelenítéssel.

Greatech fúvó tesztje kommunális szennyvíztelepenA GREATECH forgódugattyús – Roots típusú – fúvók a biológiai eljárás során szükséges oldott oxigén beviteléért felelősek. A Greatech fúvók állandó nyomású nagytérfogat szállítására is alkalmas berendezések. Működésük a térfogat-kiszorítás elvén alapul, azaz az ovális házban két egymással szemben forgó háromszárnyas profilú forgódugattyú tolja át a levegőt a nagynyomású térbe. A térfogat kiszorítású GREATECH fúvó előnye, hogy a két forgódugattyú és a henger falai közötti távolságok minimálisak, nem érintkeznek egymással, így nincs szükség a berendezés kenésére. Ennek köszönhetően a kilépő levegő olajmentes, illetve abból adódóan, hogy a fúvó magasabb fordulatszámmal is képes üzemelni, biztosítja a nagyobb szállítási teljesítményt. A medencében lévő levegőztető elemek ún. buborék próbájával ellenőriztük a fúvók és a  légbeviteli rendszer megfelelő működését. A buborék próba sikeres volt.

Greatech fúvó beüzemelése kommuniális szennyvíztelepen Greatech fúvó tesztje kommunális szennyvíztelepen