EN RO

Új iszapvíztelenítő csigaprést is szállítunk a dunaújvárosi Hamburger Hungária papírgyárnak

2020. május 19.

A Hamburger Hungária Kft. dunaújvárosi telephelyén különválasztja a papírgyárban keletkező ipari és kommunális szennyvízáramokat. Az újonnan kiépített kommunális szennyvíz-vonalon keletkező fölösiszap környezetgazdaságos kezelése érdekében a beruházó egy iszapvíztelenítő csigaprés leszállítását és üzembehelyezését is megrendelte cégünktől.

A csigaprés, a víztelenítést követően várhatóan 15-20%-os szárazanyag tartalmú iszapot tud produkálni a 0,5-5% szárazanyag-tartalmú sűrített iszapból. A víztelenítés hatásfokát a géppel egybe épített flokkulátor egység és a beadagolt polimer is segíti, optimális iszappehely struktúra elérésével. A kipréselt csurgalékvíz visszakerül a biológiába, a préselt iszap pedig egy erre rendszeresített iszaptároló konténerbe hullik.

Az iszapvíztelenítő csigaprés alacsony energiafelhasználású, alkatrészei megfizethetőek és széles felhasználási lehetőséget nyújt, ezért gazdaságosan üzemeltethető kis telepek számára is. Az automata prés érintőképernyős vezérlőegysége magyar nyelvű menüvel működik.