EN RO

Új szennyvíz-előkezelő technológia a Stühmernél a WAPPtech Kft. segítségével

2021. április 8.

A Stühmer Kft. maklári telephelyén fagylalt és cukrászati termékek gyártásával tervezi bővíteni tevékenységét a különféle csokoládétermékek előállítása mellett. A technológiai szennyvizek jelenleg zsírfogó műtárgyon keresztül kerülnek a közcsatornába, a gyártmányfejlesztés pedig további, magas szervesanyag-tartalmú technológiai szennyvíz keletkezését eredményezi. A szennyvíz a gyártósoron használt eszközök és berendezések mosásából származik, lebegőanyagtartalma mellett jellemzően magas oldott szervesanyag-tartalommal is rendelkezik.

Stühmer csokoládégyár

A termékkör bővítése, illetve a jelenlegi, elavult szennyvízkezelési technológia miatt a Stühmer Ingatlanhasznosító, -forgalmazó és Édesség-kereskedelmi Kft. a GINOP „Technológiai létesítmények megvalósítása – építési beruházás beszerzés” pályázata keretében új szennyvíz-előtisztító technológiát építtet ki Maklári telephelyére.

A Stühmer Kft. a megoldást jelentő szennyvíz-előtisztító technológia vízjogi létesítési engedélyezési dokumentációjának elkészítésével, valamint a kiviteli tervezéssel és az építési kivitelezés munkáinak elvégzésével a WAPPtech Kft-t bízta meg.